maandag 1 augustus 2011

Dag 6: Via Kilchurn Castle naar Oban

Kilchurn Castle


Kilchurn CastleKilchurn Castle Kilchurn Castle


Kilchurn Castle is de ruïne van een 15e-eeuws kasteel op een landtong aan het noordelijke uiteinde van Loch Awe. Na een brand in 1760 is het kasteel definitief verlaten, sinds 1951 is het kasteel in handen van de staat gekomen.
Op de ansichtkaart Kilchurn Castle op een zonnige dag. Op onze foto's het kasteel op een wat somberder dag.

048 Kilchurn Castle Kilchurn Castle


Aan de oostkant van Loch Awe, langs de A819, is een plaats met mooi uitzicht op het kasteel. Je moet hiervoor wel een stukje door nogal drassig grasland lopen.

046 Kilchurn Castle049 Kilchurn CastleKilchurn Castle

Loch Awe

Loch Awe is een van de grotere lochs in Schotland. Het is een langgerekt zoetwatermeer. Hierna enkele foto's van het noordelijke uiteinde van het meer bij Kilchurn Castle.

051 Bij Kilchurn Castle052 Bij Kilchurn Castle055 Bij Kilchurn Castle Loch Awe

Na de stop bij Kilchurn Castle zijn we via de A85 verder gereden naar onze eindbestemming voor deze dag, Oban. Voordat de weg Loch Awe achter zich laat hebben we nog even gestopt op een plaats met uitzicht op de ruïne.

Loch Awe en Kilchurn CastleLoch Awe en Kilchurn Castle Loch Awe en Kilchurn Castle

Oban

De overnachting voor deze en de volgende nacht was in het Oban Bay Hotel in Oban. Dit stadje ligt aan de westkust van Schotland en is een prima uitgangspunt voor tochten naar de eilanden van de Binnen-Hebriden. Dat was ook voor ons de reden om Oban aan te doen. Bij aankomst bleek dat er voor het hotel maar een stuk of vijf parkeerplaatsen waren. En die waren bezet. Volgens de receptioniste kon je verderop langs de weg parkeren. Maar ook daar stond alles vol en we waren inmiddels al een paar kilometer verder. Uiteindelijk hebben we de koffers uitgeladen op de parkeerplaats voor gehandicapten en toen bleek dat er ook vlakbij het hotel nog gratis parkeerplaatsen beschikbaar waren. Kortom, een hoop gedoe voor niks.
Omdat we de volgende ochtend vrij vroeg moesten vertrekken voor een tocht naar een aantal eilanden zijn we alvast in de haven gaan kijken waar de boot vertrok. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. Bij de restaurants die er leuk uitzagen was het erg druk en moesten we uren wachten. We zijn daarom bij de plaatselijke Chinees in een achterafstraatje terechtgekomen.
Daarna hebben we nog een paar foto's van Oban in de avond gemaakt.


Avond in ObanAvond in ObanAvond in Oban

McCaig's Tower

De rijke bankier John Stuart McCaig is in de negentiende eeuw in Oban gestart met de bouw van een gebouw dat zoveel mogelijk op het Collosseum moest lijken. Na zijn dood is de constructie gestopt, en eigenlijk staat er alleen maar een buitenmuur. Door de hoge ligging is het gebouw bijna overal in Oban te zien.

McCaig's TowerMcCaig's Tower McCaig's Tower

Geen opmerkingen:

Een reactie posten