vrijdag 12 augustus 2011

Dag 16 en 17: Inverness

Inverness
We hadden een hotel geboekt in Inverness. Deze stad met ruim 50.000 inwoners wordt wel de hoofdstad van de Schotse Hooglanden genoemd. Het Inverness Castle, dat tegenwoordig een rechtbank is, staat prominent in het centrum van de stad boven de rivier Ness. Ons hotel lag aan de weg die langs de Ness loopt.

093 Kasteel InvernessInverness Castle

Bij aankomst in het hotel lag er een brief van onze reisorganisatie die met spoed was bezorgd. Even vreesden we dat het iets te maken had met de mini-aanrijding die we op de eerste dag hadden veroorzaakt. Dat bleek echter niet het geval, het hotel in Edinburgh waar we de laatste nacht zouden verblijven was overboekt. Ze hadden daarom voor ons een ander hotel geregeld. Wij vonden dat niet zo heel erg want in het hotel in Edinburgh hadden we ook aan het begin van onze rondreis al een paar nachten geslapen en het was met afstand het slechtste hotel van de hele reis.
In het hotel in Inverness hadden we een vreemde kamer. Voordat we bij onze eigen kamer kwamen moesten we door een loungeruimte die we deelden met de bovenburen.

 Glen Mhor Hotel


We zijn nog even de stad in geweest en hebben gegeten in een erg Amerikaans ogend restaurant. De volgende ochtend vertrokken we voor het laatste deel van onze reis naar Edinburgh.Ness

De rivier de Ness ontspringt bij Loch Ness en stroomt vervolgens door de Great Glen naar het noorden om bij Inverness in de Moray Firth, een inham van de Noordzee, uit te monden.
Het water stroomde erg hard en de rivier stond duidelijk veel hoger dan normaal. Slechts het bovenste stukje van de met gras begroeide oevers was zichtbaar.


001 Inverness010 InvernessInverness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten