zaterdag 6 augustus 2011

Dag 11: Dunvegan Castle en Neist Point

Dunvegan Castle

Dunvegan Castle is een veertiende/eeuws kasteel op het eiland Skye. Van het oude kasteel zijn enkele fundamenten verwerkt in het huidige kasteel.
Delen van het kasteel en de kasteeltuinen zijn open voor het publiek. Het is niet een van de mooiste kastelen van Schotland. Als je de torentjes wegdenkt doet het gebouw eerder denken aan een gevangenis dan aan een kasteel.
De eerste foto hieronder is van een ansichtkaart, de volgende van de ingang van het kasteel.


 Ingang Dunvegan Castle

Tijdens het bezoek aan het kasteel kon je op een gegeven moment aan de achterkant van het kasteel naar buiten. Je keek daar uit over het water dat op de ansichtkaart is te zien.

075 Dungevan CastleDunvegan Castle

Zoals op vrijwel alle Schotse kastelen wappert ook hier de Schotse vlag.

 Schotse vlag


Nadat we het kasteel hadden bezocht zijn we er nog even omheen gelopen. De lucht was inmiddels behoorlijk blauw geworden, en dat leverde mooie plaatjes op.

080 Dungevan CastleDunvegan Castle

Neist PointNeist Point is het meest westelijke puntje van Skye. Om er te komen moet je vanaf Dunvegan via een lange single track road naar het westen. Ergens halverwege de route kwamen we bij een steile helling met bovenaan een bocht. Er was geen passeer strook te zien, het was dus een blinde gok of je zonder tegenligger boven kwam. Die gok pakte nogal ongelukkig uit, terwijl we op de helling reden kwam er een tractor en diverse auto's tevoorschijn. We moesten dus achteruit weer van de helling af. Toen we dachten de auto veilig aan de kant te hebben bleek dat precies op de plek te zijn waar de tractor van de weg af wilde. Uiteindelijk liep het allemaal goed af, maar het was wel een hoop gedoe.
Het uitzicht was hier erg mooi.


086 Neist viewpoint in alle richtingen084 Neist viewpoint in alle richtingenNeist Point

Achter de punt op de foto hierboven ligt nog een stukje land met daarop de vuurtoren. Je kunt ook kamers huren bij de vuurtoren. Je moet dan wel een flink stuk sjouwen met je bagage.

091 Neist viewpoint met vuurtorenNeist Point met vuurtoren

090 Neist viewpoint in alle richtingen082 Neist viewpoint in alle richtingenUitzicht bij Neist Point

Na het bezoek aan Neist Point zijn we door het binnenland van Skye via een Single Track Road teruggereden naar ons hotel in Portree. Hiermee kwam een eind aan een lange maar wel erg mooie dag op Skye.
In Portree hebben we gegeten in één van de visrestaurantjes aan de haven. In de baai lagen de bootjes te dobberen in de avondzon.

097 Bootjes voor hotel Rosedale in de avondzon098 Bootjes voor hotel Rosedale in de avondzon099 Bootjes voor hotel Rosedale in de avondzonPortree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten