zaterdag 30 juli 2011

Dag 3: Seahouses

Farne Islands vanaf SeahousesFarne Islands vanaf Seahouses
Farne Islands vanaf Seahouses
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Seahouses

Na het bezoek aan Alnwick zijn we doorgereden naar ons hotel in Seahouses. Vanuit het haventje tegenover het hotel vertrok de volgende dag de boot voor een trip naar de Farne Islands. Aan de zeezijde van het hotel was een soort tribune gebouwd die helemaal vol zat met mensen die Fish & Chips zaten te eten uitkijkend over het nogal troosteloze haventje en de zee met de Farne Islands daarachter.
Een ander doel voor de volgende dag was het Bamburgh Castle een aantal kilometer ten noorden van Seahouses. Beide bestemmingen waren al te zien vanaf het haventje van Seahouses.

 Bamburgh Castle vanaf SeahousesBamburgh Castle vanaf Seahouses
Bamburgh Castle vanaf Seahouses
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Meeuwen bij Seahouses

De volgende ochtend konden we rustig aan doen. Het was slechts 50 meter lopen vanaf het hotel naar de vertrekplaats van de boot naar de Farne Islands. Al voor ons vertrek naar het Verenigd Koninkrijk hadden we een boottocht geboekt naar deze eilanden. We zouden twee eilanden bezoeken, Inner Farne en Staple Island en op beide eilanden minstens anderhalf uur verblijven. Dat zou in de praktijk heel anders blijken uit te pakken. Als je bij deze organisatie iets boekt is het verstandig om zwart op wit te laten zetten wat je krijgt.
In de haven van Seahouses stonden een paar hutjes en één daarvan bleek het kantoortje waar we onze kaartjes moesten ophalen. Achter de hut zaten een heleboel meeuwen.
Op de foto's is de kokmeeuw met zijn zwarte kop te zien, de grote mantelmeeuw en de zilvermeeuw die even de andere kant op kijkt. Meeuwen bij Seahouses

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen