donderdag 28 juli 2011

Dag 1: Edinburgh (1)

Vanaf het hotel was het ongeveer een kwartier lopen naar het centrum van de stad. We zijn eerst in de richting van het Edinburgh Castle gelopen. Vanaf het Johnston Terrace hadden we een prachtig uitzicht op het kasteel. Terwijl een jong Schots stel, waarvan de jongen behoorlijk dronken was, naast ons ruzie stond te maken hebben wij onze eerste vakantiefoto's gemaakt.


001 Edinburgh Castle Edinburgh Castle


We zijn naar het kasteel gelopen, maar omdat het al laat in de middag was had het weinig zin om nog naar binnen te gaan. We hebben wel alvast kaartjes gekocht voor de volgende dag. Dat betekende dat we bij deze erg drukke attractie niet in de rij hoefden te staan.
Links en rechts van de ingang van het kasteel stonden de beelden van de volgende foto's.


Beelden bij toegangspoort Edinburgh Castle


Het grasveld op de foto hieronder hoort bij de Princes Street Gardens. Op deze mooie dag waren er veel mensen in het park aan het zonnebaden. Met een ijsje zijn we ertussen gaan zitten.

 Edinburgh

De pittoreske gebouwen van de volgende foto zijn onderdeel van Ramsay Garden. Het is een groep negentiende-eeuwse huizen vlakbij Castlehill.

015 Ramsay Garden Ramsay Garden

Vanaf Mound Place heb je een mooi uitzicht op de National Gallery of Scotland te zien. Dit prachtige museum hebben we de volgende middag bezocht.

 
017 National gallery of Scotland National Gallery of Scotland

Het Edinburgh Waverley Station ligt vlakbij de National Gallery of Scotland. Het spoor loopt onder de National Gallery of Scotland.

 Waverley Station

Vanuit de Princes Street Gardens kun je een aantal gebouwen van Old Town zien liggen op de heuvel.

022 Uitzicht op Old Town Old Town

Geen opmerkingen:

Een reactie posten