dinsdag 9 augustus 2011

Dag 14: Smoo Cave

Smoo Cave

Smoo Cave is een grot aan de Schotse noordkust bij Durness. De ingang van de grot ligt aan het begin van een kloof die 600 meter verderop eindigt in zee. Vroeger was de kloof helemaal overdekt. De grot is deels ontstaan door invloeden van de zee en deels door een zoetwaterbron.

008 Bij Smoo Cave010 Bij Smoo CaveSmoo Cave

Omdat we nog een heel stuk moesten rijden naar de veerboot die ons naar de Orkney eilanden zou brengen hebben we de grot niet bezocht. Je kon er alleen met een bootje in en het zou zo lang duren dat we de boot naar Orkney zouden missen. We hebben wel bij de ingang van de grot en in de kloof enkele foto's gemaakt.`


005 Bij Smoo Cave001 Bij Smoo CaveSmoo Cave

Via een pad kon je bovenlangs de kloof lopen.

017 Bij Smoo Cave018 Bij Smoo CaveSmoo Cave

Op de helling zaten een paar konijnen.

 Konijn bij Smoo Cave

023 Bij Smoo CaveSmoo Cave

In Nederland zie je tegenwoordig weinig telefooncellen meer. In Schotland staan ze overal. Hier een telefooncel bij Smoo Cave, een plaats waar nog vrij veel mensen langskomen. We hebben ze echter ook gezien langs smalle doodlopende wegen.


 Telefooncel bij Smoo Cave

De boot naar Orkney zou vertrekken vanuit Scrabster. Om daar te komen moesten we zo ongeveer de hele noordkust volgen. Een mooie route, die soms direct langs de kust loopt en soms ook wat verder landinwaarts, zoals tussen Hope en Tongue.

028 Langs de weg ergens tussen Hope en TongueTussen Hope en Tongue

Geen opmerkingen:

Een reactie posten