donderdag 28 juli 2011

Dag 1: Edinburgh (2)

Ramsey Gardens en New College

De foto's hieronder zijn gemaakt vanuit Princes Street Gardens.

046 Uitzicht richting Ramsay GardenUitzicht op panden Ramsay Garden

Het gebouw met de torentjes is het New College. Je kunt hier terecht voor studies als theologie en filosofie. New College is een onderdeel van de universiteit van Edinburgh.

044 Uitzicht richting Old Town New College

Royal Scots Greys Monument

Het Royal Scots Greys monument in Princes Street Gardens is een eerbetoon aan de leden van dit legeronderdeel die om het leven kwamen tijdens de Boerenoorlog in Zuid-Afrika

047 Royal Scot's Greys Monument Royal Scot's Greys Monument


Floral Clock

De bloemenklok ligt in Princes Street Gardens op de hoek van Princes Street en The Mound. Dergelijke bloemenklokken zijn tegenwoordig in veel steden te zien. De eerste plek waar een dergelijke klok werd bedacht is hier in Edinburgh in 1903. Er staat ook een koekoeksklok bij die elk uur van zich laat horen.

 Floral Clock

Scott Monument

Het Scott Monument is een monument voor de Schotse auteur Sir Walter Scott (1771-1832). Meest bekende boek van zijn hand is Ivanhoe.
Het monument staat in Princes Street Gardens in de buurt van het Edinburgh Waverly Railway Station. De toren is ruim 61 meter hoog en tegen betaling kun je de toren beklimmen via een reeks smalle wenteltrappen. Wij hebben dit niet gedaan.

057 Scott Monument Scott Monument
059 Scott Monument Sir Walter Scott onder zijn monument

Hieronder het uitzicht op het Holyroot Park en Arthur's Seat. De 250 meter hoge heuvel is een vulkaan die al 350 miljoen jaar is uitgedoofd.

 Uitzicht op Holyroot Park


Door het prachtige weer lag het kasteel er erg mooi bij. Hieronder nog een foto die we aan het eind van de middag hebben gemaakt.

032 Edinburgh Castle vanaf Princes street Edinburgh Castle

We zijn daarna gaan eten in The Dogs in Hanover Street. Een prima restaurant met een prettige sfeer. In de inrichting spelen honden een belangrijke rol. Het menu bevat vooral vrij eenvoudige Schotse gerechten. Reserveren is aan te bevelen tenzij je heel vroeg gaat eten.
Na het eten hebben we nog een paar foto's gemaakt van het kasteel in de avondzon. De eerste foto is vanuit North Castle Street gemaakt de volgende twee foto's zijn vanaf Princes Street geschoten.

071 Kasteel aan het eind van de dag075 Kasteel aan het eind van de dagEdinburgh Castle

Kofferperikelen

Na het eten zijn we teruggelopen naar het hotel. Daar aangekomen hebben we meteen naar het vliegveld gebeld om te horen of er al wat meer bekend was over onze vermiste bagage.
Dat was inderdaad het geval, echter niet op de manier die we hadden gehoopt. Ondanks alle toezeggingen op Schiphol was de koffer toch in Lissabon terecht gekomen. Vanuit Lissabon zou het via Amsterdam naar Edinburgh worden gestuurd.
Dat ging dus nog even duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten