woensdag 10 augustus 2011

Dag 14: The Old Man of Hoy

Scrabster - Stromness

Na het bezoek aan Duncansby Head waren we ruim op tijd terug in Scrabster voor de avondboot naar Stromness op het Orkney Mainland.
Omdat we vrij laat op Orkney aankwamen hebben we op de boot alvast gegeten. Het was een zeldzaam taaie kip. Onderweg vaart deze veerboot langs een ander eiland dat bij de Orkneys hoort, Hoy. Voor de kust van Hoy staat een smalle vrijstaande rots met een hoogte van 137 meter. The Old Man of Hoy. In de achttiende eeuw zat de rots nog vast aan het eiland. Door inwerking van de zee is er eerst een boog ontstaan en na het instorten hiervan is de rots overgebleven.


 The Old Man of Hoy

Een groot deel van deze dag was het mooi weer geweest. Tijdens de boottocht ging het echter regenen. Daardoor was Hoy enigszins in nevelen gehuld.

 Hoy


080 Old Man of Hoy095 Old Man of Hoy099 Old Man of HoyThe Old Man of Hoy

Kirkwall

Na aankomst op Orkney was het nog een klein eindje rijden naar het hotel in Kirkwall. Het was een prachtig hotel met uitzicht op het haventje van het stadje. Kirkwall is met 8.500 inwoners het grootste dorp op de Orkneys. Na een paar dagen in nogal afgelegen gebieden te hebben vertoeft, voelde dit weer een beetje als een terugkeer naar de bewoonde wereld.

004 Uitzicht Kirkwall Haventje van Kirkwall

Geen opmerkingen:

Een reactie posten