zaterdag 30 juli 2011

Dag 4: Bamburgh Castle

Bamburgh Castle

Al in het jaar 547 werd er verwezen naar een kasteel op deze plek. De oorspronkelijke vesting is door de Vikingen vernietigd in 993. Het kasteel staat op een heuvel direct aan zee. Het kasteel is ook nog een tijd in het bezit geweest van de Engelse koning. Na diverse restauraties kwam het kasteel in de negentiende eeuw in handen van de familie Armstrong. Het kasteel is nog steeds in het bezit van die familie en delen van het kasteel zijn open voor het publiek. Daarnaast kun je een deel van het kasteel afhuren voor bruiloften en partijen. Toen wij er waren was er buiten in de zon een receptie van een bruiloft aan de gang. Er stond een mevrouw tussen die door haar potsierlijke uitdossing probeerde om meer op te vallen dan de bruid. Onze inschatting was dat zij de tante was waar de hele familie een hekel aan had.

Bamburgh CastleBamburgh Castle Bamburgh Castle


Bij het binnenrijden van Bamburgh vanuit Seahouses hebben we eerst de afslag naar het kasteel gemist. We moesten daarom een stukje door het dorp om te kunnen omkeren. Wat ons opviel bij het rijden in Engeland en Schotland was dat ook op drukke hoofdwegen op de weg wordt geparkeerd, zodat er maar één rijstrook overblijft voor het verkeer.
Nadat we waren aangekomen bij het kasteel zijn we eerst door de duinen afgedaald naar het strand. Het was een prachtige zaterdagmiddag en het was dan ook behoorlijk druk op het strand. Veel foto's die je van Bamburgh Castle ziet zijn vanaf dit strand genomen. Aan de zeekant heb je uitzicht op het nabij gelegen eiland Inner Farne dat we eerder op de dag al hadden bezocht.

149 Bamburgh Castle Bamburgh Castle vanaf het strand148 Farne Islands vanaf strand bij BamburghInner Farne

Na de prachtige strandwandeling zijn we het kasteel zelf gaan bezoeken. Hieronder de ingang van het kasteel.

169 Bamburgh CastleBamburgh Castle

De toren op de volgende foto staat midden op het terrein van Bamburgh Castle. Het deel van het kasteel dat je kunt bezoeken zit achter de toren. Rechts van de toren het gebouw waarin onder andere het restaurant is gevestigd.

Bamburgh Castle Bamburgh Castle

Op de volgende foto het deel van het kasteel waar de ingang voor de bezoekers was.

167 Bamburgh Castle Bamburgh Castle

Op het kasteel wappert de Engelse vlag. Met het bezoek aan het Bamburgh Castle was er tevens een eind gekomen aan ons uitstapje naar Noord-Engeland.

Bamburgh Castle Bamburgh Castle


Vanaf hier zijn we richting Glasgow gereden. De kortste route was via de kustweg terug naar Edinburgh en dan is het nog een klein uurtje naar Glasgow. Omdat we deze route al voor een deel hadden gehad, hebben we gekozen voor een route door het binnenland. Dat kostte wel aanzienlijk meer tijd.

Naarmate we dichter bij Glasgow kwamen begon de kofferstress weer een beetje toe te slaan. Als alles goed was gegaan zou de vermiste koffer in dit hotel zijn afgeleverd. Maar omdat het tot dat moment allemaal niet goed ging zag ik al voor me dat er inderdaad een grote zwarte koffer in het hotel zou staan, maar dan wel een koffer dat ik niet eerder had gezien. De opluchting was dan ook groot toen bleek dat mijn koffer inderdaad netjes was afgeleverd hier. Het hotel lag in het centrum van Glasgow. Vlakbij was een straat met allerlei restaurants en veel Schotse pubs. Het was zaterdagavond en dus erg druk op straat. We zijn uiteindelijk in een Indiaas restaurant terechtgekomen en hebben een prima avond gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten