vrijdag 12 augustus 2011

Dag 17: Forth Bridge

Forth Bridge en Forth Road BridgeAls je vanuit het noorden richting Edinburgh rijdt kom je via een brug over de River Forth de stad binnen. Naast deze brug ligt een spoorbrug met een bijzondere vorm. We zijn naar het ten zuiden van de brug gelegen stadje (South) Queensferry voor een plek met goed uitzicht op de brug. Vanwege de plaatselijke dorpsfeesten konden we niet helemaal naar de beoogde plaats rijden. We moesten parkeren bij een iets verderop gelegen supermarkt en vervolgens door de regen naar de rivier lopen. Arjan vond de brug erg lelijk en was blij dat we weer terug konden naar de auto na het maken van een paar foto's.

035 Forth Rail BridgeForth Bridge

Naast de spoorbrug ligt de verkeersbrug waar we net overheen gereden waren.

034 Forth Road Bridge en Forth Rail Bridge032 Forth Road BridgeForth Bridges

Original Raj HotelDe inrichting van het Original Raj hotel is geheel in Indiase stijl. De kamers hadden geen nummers maar namen van steden in India.
Grappig detail vormden de 'ouderwetse telefoons' met een draaischijf. Bij nader inzien bleek het een moderne telefoon te zijn en waren de cijfers in de draaischijf gewoon druktoetsen.Aan de buitenkant was er niet zoveel te zien van de Indiase stijl. Alleen een paar grote attributen wezen in die richting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten