maandag 1 augustus 2011

Dag 6: Trossachs National Park en Doune Castle

Trossachs National Park

De volgende dag hebben we Glasgow in noordelijke richting verlaten. We wilden een mooie route rijden in het Trossachs National Park en er een stuk gaan wandelen.

Ben A´an trail Ben A´an trail

Maar bij een vakantie naar Schotland horen bijna per definitie enkele dagen in het water te vallen. Dit was zo'n dag. Grijze luchten en stromende regen vergezelden ons richting Trossachs. We hadden bedacht dat we de Ben A´an trail zouden doen. Door alle nattigheid was deze wandeling veel zwaarder dan we verwacht hadden. We zijn halverwege omgekeerd. We stonden op een open plek in het bos en vanaf daar ging het pad weer steil omhoog en de top zat in de wolken. De kans was dus groot dat we na een zware tocht niets zouden zien.


Ben A´an trailBen A´an trailBen A´an trail

We waren helemaal doorweekt toen we weer bij de auto kwamen en hebben even droge kleren aangetrokken. Daarna zijn we naar Doune gereden om het Doune Castle te bezoeken. Onderweg werd het tijd om voor de eerste keer te gaan tanken met de huurauto. We moesten even zoeken naar de manier om de tankdop open te krijgen. In de auto ging vrijwel alles vanzelf, het licht ging aan als het donker werd, de ruitenwissers traden in werking bij de eerste druppels regen, maar om de tankdop te openen moest je zelf op het klepje drukken. Dit ontdekten we pas nadat we in de auto op alle knopjes hadden gedrukt en een tijdje hulpeloos naar het klepje van de tankdop hadden gestaard.

Doune Castle

Doune CastleDoune Castle Doune Castle


Op de eerste foto een ansichtkaart van Doune Castle, op de tweede foto Doune Castle op een druilerige dag in de zomer van 2011. Doune Castle ligt op een strategisch punt waar twee rivieren bij elkaar komen. Het huidige kasteel dateert uit de veertiende eeuw, maar waarschijnlijk heeft er al eerder een kasteel gestaan op deze plaats. Tegenwoordig valt het kasteel onder monumentenzorg en wordt het beheerd door Historic Scotland.

Doune Castle Doune Castle in de regen

Het regende deze dag zo hard dat het amper mogelijk was om foto's te maken zonder dat er druppels op de lens kwamen. We hebben in het kasteel de Monthy Python rondleiding gevolgd en dan kom je in vrijwel alle kamers van het kasteel.

Doune CastleDoune Castle Doune Castle en zwaluwen

Vanaf het kasteel heb je uitzicht op het dorpje Doune en de rivier Teith.

022 Uitzicht bij Doune Castle Doune
023 Uitzicht bij Doune Castle Rivier Teith

Een trap leidt vanaf de binnenplaats naar het keukengedeelte van het kasteel.

Doune CastleDoune Castle Doune Castle

Hieronder de achterkant van het kasteel. De openingen in de muur zijn een aanwijzing voor het feit dat het kasteel nooit is afgebouwd. Dit hadden ramen moeten worden voor ruimtes die nooit gebouwd zijn.

035 Doune Castle Achterkant Doune Castle

Zoals op vrijwel elk Schots kasteel, ook hier de Schotse vlag.


Schotse vlag Schotse vlag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten