woensdag 3 augustus 2011

Dag 8: Glen Nevis

Vinken

De weg vanuit Fort William naar Glen Nevis eindigt bij de parkeerplaats die als startpunt van de wandeling door Glen Nevis fungeert. Rond de drukke parkeerplaats zat een grote groep vinken. Het waren vooral mannetjes die we hier zagen. Er zat ook hier en daar een vogeltje met een lichtgrijsbruine borst. Dit kan een vrouwtje zijn, maar ook een jong vogeltje. Die zien er hetzelfde uit als de vrouwtjes. In de bomen was het een beetje een zoekplaatje, op de grond waren ze beter te zien.


 Vinken Wandeling Glen Nevis

Wandeling Glen Nevis


 Beginpunt wandeling

Volgens de wandelgids van de ANWB is dit een lichte wandeling. Voor een groot deel is dit juist, alleen het begin is behoorlijk pittig, zeker als het geregend heeft. Je moet een stuk door een kloof om in de prachtige Glen Nevis vallei te komen. Ben je eenmaal in de vallei, dan is het verder goed te doen. Het bord bij het begin van de wandeling ziet er nogal angstaanjagend uit. Gelukkig waren we er op een droge dag. We hadden deze wandeling in onze planning een dag naar voren geschoven omdat er voor de volgende dag regen werd voorspeld.

080 Terug naar parkeerplaats Glen Nevis wandelpad

Hier een paar foto's van het eerste stuk van de wandeling. Het pad liep door een kloof en je moest hier en daar over de rotsen klauteren. Door de kloof stroomde een riviertje met allerlei kleine watervallen. Aan het eind van de kloof wordt het pad beter en kom je in de prachtige Glen Nevis vallei uit.

 Glen Nevis wandelpad

Het riviertje dat door Glen Nevis stroomt heet Water of Nevis. Aan de andere kant van het riviertje staat een hut van de bergreddingsdienst. Je kunt die hut bereiken door via een brug die bestaat uit drie kabels de rivier over te steken. Voor onze wandeling was dat niet nodig, maar we zagen wel andere mensen die zich hieraan waagden. De vraag was waarom ze deze gevaarlijke toeren uithaalden. Er stroomde weinig water door de rivier en een stukje verderop kon je er gemakkelijk doorheen lopen.

 'Brug' over Water of Nevis

077 Boompjes op berg Glen Nevis

Aan het begin van de vallei kom je direct bij de AnSteall waterval, die ook in Harry Potter and the Goblet of Fire is te zien. Een eindje verderop in de vallei zijn een paar kleinere watervallen in de buurt van de ruïnes van de boerderij Steall.

042 An Steall watervalAn Steall waterval

 Waterval bij ruïne boerderij Steall

We hebben hier iets gedaan wat we eigenlijk niet zo vaak doen, een picknick in de vrije natuur. Hier was echter geen alternatief beschikbaar en met dit prachtige lekker warme weer was het geen straf om daar in het gras te zitten.

 Glen Nevis picknick


Tot slot nog een serie foto's die we in deze prachtige vallei hebben gemaakt.

071 Glen Neven070 Glen Neven069 Glen Neven057 Glen Neven052 Glen Neven067 Glen Neven062 Glen Neven Glen Nevis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten