maandag 8 augustus 2011

Dag 13: Ardvreck Castle

Ardvreck Castle

Castle is een grote naam voor een ruïne waarvan nog maar een paar muren overeind staan. Ardvreck Castle ligt aan de oevers van Loch Assynt.
Vroeger was het een imposant bouwwerk. Het kasteel bestond uit een rechthoekige leefruimte van drie verdiepingen. Onder het kasteel bevond zich een gewelfde kelderverdieping met schietgaten. Een rond torentje verbond de verschillende verdiepingen. Men vermoedt dat er ook een ommuurde tuin was en een binnenhof. Bij de ingang van het kasteel was een tekening te zien die een indruk moet geven van het kasteel rond 1600.

 Tekening Arvreck Castle

Nadering Ardvreck Castle Nadering Ardvreck Castle
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Terwijl we bij het kasteel stonden kregen we een flinke regenbui over ons heen. Bij de ruïne is geen enkele mogelijkheid om te schuilen en het droog te houden.


Ardvreck CastleArdvreck CastleArdvreck Castle Ardvreck Castle
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hieronder twee foto's van het uitzicht bij Loch Assynt.

Uitzicht bij Ardvreck CastleUitzicht bij Ardvreck Castle Uitzicht bij Ardvreck Castle
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Loch Assynt

In Loch Assynt liggen een aantal kleine eilandjes met daarop hoge bomen. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban komt ook zo'n eilandje voor, maar we hebben hier geen eilandje gevonden dat daar op lijkt. Mogelijk gaat het om een eilandje in Loch Shiel.

 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004

Loch AssyntLoch AssyntLoch Assynt Eilandjes in Loch Assynt
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Kylesku Bridge

De Kylesku Bridge is een brug bij het afgelegen gehucht Kylesku. Tot 1984 moest je hier met een pontje oversteken, maar sinds de opening van de brug door Elizabeth II gaat het allemaal een stuk sneller.

Kylesku Bridge Kylesku Bridge
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.comEr schijnen hier ook herten te zitten, maar die hebben we niet gezien.


Rhiconich Hotel

Na de fotostop bij de Kylesku Bridge was het niet meer zo ver naar ons hotel voor deze nacht, het Rhiconich hotel. We hadden hier een grote kamer naast de receptie. Vanwege de afgelegen ligging zijn we ook gaan eten in het hotel. We moesten eerst beneden bij een bar bestellen en daar wachten tot het eten klaar was. Het eten werd opgediend in een eetzaal die er qua inrichting nogal Oost-Europees uitzag. En dan hebben we het over Oost Europa voor de val van de muur. Het eten zelf was overigens prima. Het Rhiconich is zeker geen slecht hotel, maar een opknapbeurt zou geen overbodige luxe zijn.
In de buurt van Rhiconich Hotel In de buurt van Rhiconich Hotel
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

 Rhiconich Hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen