woensdag 10 augustus 2011

Dag 15: Stones of Stenness

Otters

Vlakbij het hotel in Kirkwall werd via deze borden gewaarschuwd voor overstekende otters. Helaas waren ze op deze ochtend in augustus nergens te bekennen. Het dierenleven bleef beperkt tot een groepje eenden.
Stones of Stenness

Stones of Stenness is een steencirkel op Mainland. De steencirkel bestond oorspronkelijk uit 12 stenen, waarvan er nu nog 4 overeind staan.
In het midden van de cirkel was een soort open haard en de cirkel was omringd door een in de rotsen uitgehakte sloot. Deze steencirkel is waarschijnlijk meer dan 5000 jaar oud. Plattegrond Stones of Stenness


De Stones of Stenness liggen niet ver van de belangrijkste weg op het eiland, die van Stromness naar Kirkwall. Het gevolg is dat iedereen die de eilanden bezoekt ook hier terecht komt. Het was dus vrij druk en dan kost het enige moeite om foto's te maken die niet vol staan met hordes toeristen die dezelfde foto's proberen te maken.

 `


Uiteindelijk is het toch gelukt om een paar foto's te maken waar geen andere toeristen op staan. Ze stonden net even achter de stenen.

015 Standing stones of stenness021 Standing stones of stenness014 Standing stones of stennessStones of Stenness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten