woensdag 3 augustus 2011

Dag 8: Van Oban naar Glen Nevis

Oban in de zon


Oban in de zonOban in de zon Oban in de zon
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het weer is in Schotland nog wisselvalliger dan in Nederland. Op deze dag waarop we van Oban naar Ballachulish verkasten was het prachtig weer. Voor het vertrek uit Oban heb ik nog een aantal foto's gemaakt van Oban in de zon. Op de foto hieronder de net vertrokken veerboot van 9.30 uur naar Mull. Een dag eerder zaten we zelf op deze boot.

Oban in de zon De boot naar Mull
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Oban in de zonOban in de zon Oban in de zon
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

We konden deze ochtend relatief rustig aan doen. We hoefden maar een kleine afstand af te leggen.

 Oban
 Zwarte zeekoeten in de zon
 McCaig's Tower

Vanuit Oban zijn we via de Connel Bridge Loch Etive overgestoken. Loch Etive is een sealoch omdat het in directe verbinding met de zee staat. Vanaf de Connel Bridge strekt het zich eerst uit in oostelijke richting om vervolgens in noordoostelijke richting af te buigen. De volgende dag hebben we een kort bezoek aan het andere uiteinde van Loch Etive gebracht. Vanuit Glencoe is Loch Etive te bereiken met een single track road.
Castle Stalker

Castle Stalker ligt een stukje noordelijker langs de A828 bij Portnacroish.

Castle Stalker Castle Stalker
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Castle Stalker is een kasteel uit de veertiende eeuw op een klein rotseiland in Loch Laich, een baai van Loch Linnhe. Het kasteel is met een boot, en bij eb ook te voet te bereiken. Op sommige dagen is het kasteel open voor het publiek. Dat is steeds een aaneengesloten periode van 4 of 5 dagen. Helaas was dat op 3 augustus 2011 niet het geval. Vanaf het Castle Stalker View Café langs de A828 heb je echter een prachtig uitzicht op het kasteel. De meeste foto's die je van Castle Stalker tegenkomt zijn gemaakt vanaf de parkeerplaats van dit café.


Onderweg naar Glen Nevis

Voor de vakantie hadden we een heleboel plaatsen die we wilden bezoeken opgeslagen in ons navigatiesysteem. Zo konden we eenvoudig van het Castle Stalker View café naar het beginpunt van een wandeling door Glen Nevis rijden. Onderweg hebben we een paar foto's gemaakt. De eerste foto is nog bij Castle Stalker, de andere foto's zijn vanaf de weg van Fort William naar Glen Nevis.

Oban in de zonOban in de zonOban in de zonOban in de zon Van Castle Stalker naar glen Nevis
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen