donderdag 28 juli 2011

Dag 2: Musea en film

The National Gallery of Scotland

De National Gallery is een prachtig museum. Er hangen vooral veel schilderijen van de Britse en Europese schilderkunst van de 15e tot en met de 19e eeuw.
Toch wel een beetje speciaal is voor ons het schilderij van de Valkhofburcht. We wonen op een steenworp van de plaats waar dit kasteel ooit stond
.


 National Gallery


Landscape with a View of the Valkhof, Aelbert Cuyp 1620-1691


The Royal Scottish Academy - Elizabeth II

In de naast de National Gallery gelegen Royal Scottish Academy was een tentoonstelling over de verschillende manieren waarop Queen Elizabeth II tijdens haar regeerperiode is afgebeeld. Deze tentoonstelling vanwege haar diamanten jubileum als koningin bevatte formele portretten, officiële foto's, foto's uit kranten en werken van hedendaagse kunstenaars. Vooral de veranderingen in de manier van afbeelden gedurende de periode stonden centraal.Elizabeth II in Royal Scottish Academy


Beginners

Vanwege het slechte weer op deze dag zijn we op zoek gegaan naar een bioscoop. Onze keus viel op de film Beginners met onder andere Ewan McGregor in de Cameo bioscoop in Home Street. Omdat de film pas 's avonds draaide zijn we eerst even naar het hotel gegaan en daarna zijn we in een van de vele restaurants in Rose Street gaan eten. In het hotel hebben we nog proberen te achterhalen of er 'koffernieuws' was. Zonder resultaat want de telefoon werd niet opgenomen. Het begon nu een beetje zorgelijk te worden omdat we de volgende dag uit Edinburgh gingen vertrekken. Voor alle zekerheid nog een bericht achtergelaten op de site van de KLM.

 Filmposter beginners

De film gaat over Oliver (McGregor) die na de dood van zijn moeder wordt opgeschrikt door de mededeling van zijn vader dat hij homo is en een jongere minnaar heeft.
Het was een onderhoudende, maar niet heel bijzondere film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten