zaterdag 6 augustus 2011

Dag 11: Old Man of Storr en Kilt rock

Old Man of Storr
Als je Portree verlaat in noordelijke richting komt The Old Man of Storr al snel in zicht. Via wandelpaden kun je redelijk in de buurt komen. De wandeling start vanaf een parkeerplaats langs de A855. Het is een pittige wandeling (3-5 uur) met flinke hoogteverschillen. Omdat we nog een tweede wandeling bij Quiraing wilden doen deze dag hebben we besloten om maar een deel van de wandeling te doen. We zijn tot de boomgrens gelopen in de hoop dat we dan al een mooi uitzicht op de monoliet zouden hebben.

012 Wandeling bij Old Man of Storr Old Man of Storr

Vanaf een heleboel plekken is de Old Man of Storr van ver te zien. Echter niet bij de erg drukke parkeerplaats waar de wandeling naar de rots start. Het duurt lang voordat de rots weer goed in het zicht komt. Je moet eerst een flinke wandeling door een bos doen en daarna begint de stijging pas echt. Het was ook op de wandelroute erg druk. En als je dan eindelijk boven de boomgrens komt is het uitzicht mooi, maar The Old Man of Storr was niet meteen duidelijk en beeld.

004 Wandeling bij Old Man of StorrWandeling bij Old Man of Storr

Hieronder een foto van het uitzicht in de richting van Loch Leathan.


011 Wandeling bij Old Man of Storr Wandeling bij Old Man of Storr

In het bos troffen we ook midden in de zomer al de nodige paddestoelen aan. Sommige stukken waren erg donker. Wandeling bij Old Man of Storr


We zijn een stukje teruggereden om uiteindelijk toch nog een goed uitzicht op The Old Man of Storr te hebben.


025 Old Man of Storr vanaf de weg026 Old Man of Storr vanaf de wegOld Man of Storr

Lealt Falls

Een eindje ten noorden van The Old Man of Storr kom je bij de Lealt Falls. Behalve de watervallen heb je hier ook een mooi uitzicht.

033 Uitzichtpunt een aantal kilometers voor Kilt Rock bij Lealt030 Uitzichtpunt een aantal kilometers voor Kilt Rock bij Lealt032 Uitzichtpunt een aantal kilometers voor Kilt Rock bij Lealt Lealt Falls

Kilt Rock

 Zee bij Lealt Falls

Bij de Lealt waterval was het water aan de zeekant opvallend helder. Na deze tussenstop zijn we weer een klein eindje verder gereden naar het erg Schots klinkende Kilt Rock.Met een beetje fantasie kun je in de rotsen hier een Kilt herkennen.


038 Kilt Rock043 Kilt RockKilt Rock

Hieronder een kleine waterval bij Kilt Rock.

040 Kilt Rock Waterval bij Kilt Rock

Tot slot van dit stukje een foto van het uitzicht in zuidelijke richting bij Kilt Rock.

044 Kilt Rock in zuidelijke richting Kust bij Kilt Rock

Geen opmerkingen:

Een reactie posten