vrijdag 5 augustus 2011

Dag 10: Via Eilean Donan Castle naar Skye

Eilean Donan Castle


Eilean Donan Castle Eilean Donan Castle
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Dit kasteel ligt op een eilandje in Loch Duich en stamt uit de dertiende eeuw. In de achttiende eeuw is het kasteel opgeblazen. In het begin van de twintigste eeuw is de ruïne opgekocht en is het kasteel volledig gerestaureerd en is er een brug aangelegd die het kasteel verbindt met het vaste land. In 1932 werd de restauratie voltooid, en in 1928 werd het kasteel voor het publiek opengesteld.
Links het kasteel op een ansichtkaart, rechts vanaf de eerste plek waar het kasteel in zicht kwam.
Vanaf de parkeerplaats heb je een erg mooi uitzicht op het kasteel.


Eilean Donan CastleEilean Donan Castle Eilean Donan Castle
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Tijdens ons bezoek aan het kasteel was het erg druk binnen. Vooral een grote groep Duitsers die geïnteresseerd waren in werkelijk ieder geborduurd kussentje hielden de zaak nogal op.Uitzicht bij Eilean Donan Castle Uitzicht bij Eilean Donan Castle
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Tot slot een paar foto's vanaf een plaats iets verderop waar je nog een mooi uitzicht hebt op het kasteel.

Eilean Donan CastleEilean Donan Castle Eilean Donan Castle
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Brug naar Skye bij Kyle of Lochalsh

Bij Kyle of Lochalsh kun je via een brug naar het eiland Skye. Het weer was eindelijk opgeknapt en na een korte fotostop in de buurt van de brug zijn we naar Skye gegaan. Vanaf de brug was het nog een klein uur rijden naar onze eindbestemming voor deze dag, Portree.

Kyle of LochalshKyle of Lochalsh Kyle of Lochalsh
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Portree

We hadden twee hele dagen uitgetrokken om het eiland Skye te verkennen. De eerste dag gingen we het noorden doen, en de tweede dag het zuiden. De keus was daarom gevallen op een hotel dat een beetje centraal op het eiland lag, in Portree.

PortreePortree Portree
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het Rosedale hotel lag aan het kleine haventje van Portree. Bij binnenkomst kregen we een glaasje whiskey voorgeschoteld en na één slok wist ik alweer waarom ik dat niet lekker vond. 's Avonds hebben we gegeten in het voortreffelijke restaurant van het hotel. Reserveren is hier aan te bevelen, zelfs als je in het hotel logeert. Aan de tafel naast ons zat een ouder Nederlands echtpaar, type Hyacinth en Richard uit Keeping Up Appearences. Alleen waren de verhoudingen omgekeerd. Zij was het sullige typje en hij wist hoe het allemaal hoorde. Ze hadden niet door dat wij alles konden verstaan wat ze zeiden en dat hebben we ook maar zo gelaten. Duidelijk was dat hij opmerkingen had gemaakt over haar kleding, die het best beschreven kan worden als oerdegelijk. Naar ons en de andere mensen in het restaurant kijkend zei ze tegen haar man: "Als ik hier zo om mij heen kijk, hoef ik me nergens voor te schamen." Daar konden we het dus mee doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen