vrijdag 5 augustus 2011

Dag 10: Via Eilean Donan Castle naar Skye

Eilean Donan Castle

049 Eerste uitzicht op Eilean Donan Castle Eilean Donan Castle

Dit kasteel ligt op een eilandje in Loch Duich en stamt uit de dertiende eeuw. In de achttiende eeuw is het kasteel opgeblazen. In het begin van de twintigste eeuw is de ruïne opgekocht en is het kasteel volledig gerestaureerd en is er een brug aangelegd die het kasteel verbindt met het vaste land. In 1932 werd de restauratie voltooid, en in 1928 werd het kasteel voor het publiek opengesteld.
Links het kasteel op een ansichtkaart, rechts vanaf de eerste plek waar het kasteel in zicht kwam.
Vanaf de parkeerplaats heb je een erg mooi uitzicht op het kasteel.


055 Erg mooi uitzicht op Eilean Donan Castle053 Erg mooi uitzicht op Eilean Donan CastleEilean Donan Castle

Tijdens ons bezoek aan het kasteel was het erg druk binnen. Vooral een grote groep Duitsers die geïnteresseerd waren in werkelijk ieder geborduurd kussentje hielden de zaak nogal op.076 Uitzicht bij Eilean Donan CastleUitzicht bij Eilean Donan Castle

Tot slot een paar foto's vanaf een plaats iets verderop waar je nog een mooi uitzicht hebt op het kasteel.

082 Uitizcht op  Eilean Donan Castle084 Uitizcht op  Eilean Donan CastleEilean Donan Castle

Brug naar Skye bij Kyle of Lochalsh

Bij Kyle of Lochalsh kun je via een brug naar het eiland Skye. Het weer was eindelijk opgeknapt en na een korte fotostop in de buurt van de brug zijn we naar Skye gegaan. Vanaf de brug was het nog een klein uur rijden naar onze eindbestemming voor deze dag, Portree.

079 uitzichtpunt vlakbij de brug naar Skye081 uitzichtpunt vlakbij de brug naar Skye Kyle of Lochalsh

Portree

We hadden twee hele dagen uitgetrokken om het eiland Skye te verkennen. De eerste dag gingen we het noorden doen, en de tweede dag het zuiden. De keus was daarom gevallen op een hotel dat een beetje centraal op het eiland lag, in Portree.

089 Haventje bij hotel Rosedale088 Haventje bij hotel Rosedale in Portree Portree

Het Rosedale hotel lag aan het kleine haventje van Portree. Bij binnenkomst kregen we een glaasje whiskey voorgeschoteld en na één slok wist ik alweer waarom ik dat niet lekker vond. 's Avonds hebben we gegeten in het voortreffelijke restaurant van het hotel. Reserveren is hier aan te bevelen, zelfs als je in het hotel logeert. Aan de tafel naast ons zat een ouder Nederlands echtpaar, type Hyacinth en Richard uit Keeping Up Appearences. Alleen waren de verhoudingen omgekeerd. Zij was het sullige typje en hij wist hoe het allemaal hoorde. Ze hadden niet door dat wij alles konden verstaan wat ze zeiden en dat hebben we ook maar zo gelaten. Duidelijk was dat hij opmerkingen had gemaakt over haar kleding, die het best beschreven kan worden als oerdegelijk. Naar ons en de andere mensen in het restaurant kijkend zei ze tegen haar man: "Als ik hier zo om mij heen kijk, hoef ik me nergens voor te schamen." Daar konden we het dus mee doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten