vrijdag 29 juli 2011

Dag 3: Alnwick Castle

Nadat we de grens tussen Schotland en Engeland waren gepasseerd was het niet ver meer naar Alnwick Castle. Een mooi uitzicht op afstand heb je vanaf een parkeerplaats langs de B6341 ten noorden van het kasteel.

040 Alnwick van een afstand041 Alnwick van een afstandAlnwick Castle

Alnwick Castle

Alnwick Castle ligt in het meest noordelijke stukje van Engeland, Northumberland. Het kasteel is nog steeds bewoond door de Hertog van Northumberland, Ralph Percy. Na Windsor Castle is dit het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland. Het kasteel werd gebouwd rond 1100 en is daarna vele malen verbouwd. In de zomer kun je het kasteel bezoeken.
Na de Tweede Wereldoorlog is een deel van het kasteel in gebruik genomen door verschillende onderwijsinstellingen. Daarnaast worden er in drie torens tentoonstellingen gehouden.

 Alnwick Castle

Het kasteel is ook als locatie voor een aantal films gebruikt. De meest bekende is: 'Harry Potter and the philosopher's stone' waarin het kasteel gebruikt wordt als Zweinstein. Daarnaast is het kasteel onder andere te zien in Blackadder en de Tv-serie Robin Hood.

044 Alnwick Castle Alnwick Castle

Bij de ingang van het kasteel zat een zwaluwnest. Ook op andere plaatsen zaten ongetwijfeld een aantal nesten want er vlogen veel zwaluwen rond bij Alnwick Castle.
Later zijn we ook bij andere kastelen veel van deze vogeltjes tegengekomen. Op de foto hier een jong vogeltje dat op voedsel wacht.


 Zwaluw bij ingang Alnwick Castle

Hieronder een paar foto's die een impressie geven van dit enorme kasteel.

045 Alnwick Castle046 Alnwick CastleAlnwick Castle

In onderstaand filmpje een compleet beeld van deze kant van het kasteel.De vlag op het kasteel is een variant van de Engelse vlag. De betekenis van het symbool in het midden heb ik niet kunnen vinden.


Vlag

Na de rondleiding door het kasteel zijn we ook zelf nog even op de foto gegaan met Alnwick Castle als decor.

Alnwick Castle

Het grootste deel van de tijd hebben we echter besteedt aan het zoeken en fotograferen van filmlocaties uit Harry Potter and the philosopher's stone en uit Robin of Sherwood.

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk om jullie reisverslag te lezen. Ik ga zelf ook in juli naar Schotland en wil ook even rondkijken bij Alnwick Castle. Ik vind de prijs (13 pond pp) wat prijzig. In hoeverre kan je in de tuinen lopen (waar ze ook de zwerkbal scenes hebben gefilmd) zonder te hoeven betalen? Moet je betalen om echt in het gebouw te komen of mag je gratis in de 'tuin' rondlopen? Vriendelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inmiddels 6 jaar geleden dat wij daar waren. Ik weet dus niet of het nog hetzelfde is. De tuinen zijn niet vrij toegankelijk. We moesten de kaartjes kopen in een ruimte die grenst aan de 'zwerkbal'-tuin. Vanuit die ruimte heb je beperkt zicht op de tuinen.
   Een bezoek aan het kasteel is inderdaad niet goedkoop, maar als je geen kaartje koopt blijft er weinig over om te bekijken. Dan kun je er alleen aan de buitenkant (deels) omheen lopen.
   Groet Gé Nielissen

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de snelle reactie, fijn! Nee, snap ik, zoiets zal ook wel veranderen met de jaren, maar meestal wordt het strenger dan soepeler. Dan ga ik toch maar eens nadenken over een kaartje... Het is toch wel heel mooi! Groetjes, Fleur

  BeantwoordenVerwijderen