donderdag 28 juli 2011

Dag 2: Bezoek aan Edinburgh Castle

 Edinburgh Castle

Op dag 2 van onze reis was het weer volledig omgeslagen. Vrijwel de hele dag heeft het geregend. Na het ontbijt zijn we eerst wat toiletspullen, ondergoed en kleren gaan kopen om de tijd door te komen tot ons zoekgeraakte koffer zou aankomen.
Daarna zijn we naar het kasteel gelopen en met de al aangeschafte kaartjes konden we direct doorlopen naar de ingang.

 Tickets Edinburgh Castle

Gelukkig hadden we de dag ervoor al mooie foto's van het kasteel kunnen maken.

The Scottish National War Memorial

Als eerste hebben we het Scottish National War Memorial bezocht. Dit is een in 1927 geopend eerbetoon aan de doden uit de Eerste Wereldoorlog. Het gebouw bevat een aantal scènes uit de oorlog in steen.

 Scottish National War Memorial

Daarna hebben we een tijdje in de regen gestaan voor het Royal Palace.

 Royal Palace


Hier verbleven de Schotse koningen en koninginnen als ze in Edinburgh waren. Ze hadden overigens een hekel aan de benauwde en ongezellige ruimtes en verbleven liever in Hollyrood Abbey. Het kasteel bood wel meer veiligheid.
In het paleis liggen ook de Schotse kroonjuwelen.

 Kroonjuwelen

The Great Hall

Deze feestruimte werd in 1511 door James IV aan het kasteel toegevoegd. Belangrijkste festiviteit hier was het banket ter ere van Charles I op de avond voor zijn kroning tot koning van de Schotten in 1633.

 Great Hall

Margarets Chapel

Dit is het oudste gebouw van Edinburgh Castle en het staat op het hoogste punt van de burchtheuvel. Margaret van Schotland leefde in de elfde eeuw en is in 1250 heilig verklaard door paus Innocentius IV. Ze had veel invloed in de kerk, ondersteunde kloosterordes en gaf voedsel aan de armen voordat ze zelf at. De bouw van de kapel is een initiatief van haar zoon David I.


 Margarets Chapel

Een vreemd onderdeel van Edinburgh Castle is het kerkhof voor officiershonden en mascottes.

 Hondenkerkhof

In het gebouw op volgende foto zit het restaurant van het kasteel. Daar hebben we geluncht om even te kunnen schuilen voor de regen. Het was er erg druk en we moesten de tafel delen met een paar Oost-Europese vrouwen die we niet konden verstaan.

 Restaurant

Calton Hill

Vanaf het kasteel kijk je uit over een groot deel van de stad. Op de foto hieronder is Calton Hill te zien. Deze 100 meter hoge berg van vulkanische oorsprong ligt aan de oostelijke zijde van New Town.
Op de heuvel staan opvallende bouwwerken die zijn geënt op klassieke Griekse bouwwerken. Een van de bouwwerken is het op de foto zichtbare onvoltooide 'National Monument' naar het voorbeeld van het Parthenon in Athene. Het dient ter herdenking van de gevallenen tijdens de Napoleontische oorlogen tussen 1803 en 1815. Het gebouw is nooit afgemaakt omdat het geld op was.


 Calton Hill


Tot slot een foto met uizicht op het Ross Bandstand (een openluchttheater) in Princes Street Gardens.

 Ross Bandstand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten